Polityka prywatno┼Ťci
Niniejszy dokument okre┼Ťla zasady Polityki prywatno┼Ťci w serwisie internetowym www.ipri.com.pl (dalej jako ÔÇ×Serwis InternetowyÔÇŁ). Administratorem Serwisu internetowego jest firma LESZEK ZAWLOCKI GRUPA ACTIVE CHANGE z siedzib─ů w Krakowie, wpisana do Centralnej Ewidencji i Informacji o Dzia┼éalno┼Ťci Gospodarczej prowadzonej przez Ministra Gospodarki pod adresem ul. Powro┼║nicza 6/2, 30-307 Krak├│w NIP: 6472246450, REGON: 120578520, prowadz─ůca Niepubliczn─ů Plac├│wk─Ö Kszta┼écenia Ustawicznego o nazwie INSTYTUT PSYCHOEDUKACJI I ROZWOJU INTEGRALNEGO z siedzib─ů w Krakowie, ul. Powro┼║nicza 6/2, 30-307, wpisan─ů do ewidencji szk├│┼é i plac├│wek o┼Ťwiatowych pod numerem RSPO 128956, REGON 362431923.
Administrator danych osobowych
  1. Administratorem Twoich danych osobowych jest: firma LESZEK ZAWLOCKI GRUPA ACTIVE CHANGE z siedzib─ů w Krakowie, wpisana do Centralnej Ewidencji i Informacji o Dzia┼éalno┼Ťci Gospodarczej prowadzonej przez Ministra Gospodarki pod adresem ul. Powro┼║nicza 6/2, 30-307 Krak├│w NIP: 6472246450, REGON: 120578520.
  2. W sprawie Twoich danych osobowych mo┼╝esz skontaktowa─ç si─Ö z Administratorem danych osobowych za pomoc─ů poczty elektronicznej: biuro@ipri.com.pl
  3. Dane osobowe zbierane przez Administratora Serwisu Internetowego s─ů przetwarzane zgodnie z przepisami Rozporz─ůdzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony os├│b fizycznych w zwi─ůzku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przep┼éywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (og├│lne rozporz─ůdzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119, s. 1), zwanego dalej: RODO.
  4. Administrator Serwisu internetowego dok┼éada szczeg├│lnych stara┼ä w celu ochrony prywatno┼Ťci i informacji mu przekazanych, a dotycz─ůcych U┼╝ytkownik├│w Serwisu internetowego. Administrator z nale┼╝yt─ů staranno┼Ťci─ů dobiera i stosuje odpowiednie ┼Ťrodki techniczne, w tym o charakterze programistycznym i organizacyjnym, zapewniaj─ůce ochron─Ö przetwarzanych danych, w szczeg├│lno┼Ťci zabezpiecza dane przed ich udost─Öpnieniem osobom nieupowa┼╝nionym, ujawnieniem, utraceniem i zniszczeniem, nieuprawnion─ů modyfikacj─ů, jak r├│wnie┼╝ przed ich przetwarzaniem z naruszeniem obowi─ůzuj─ůcych przepis├│w prawa.
  5. Adresatem mo┼╝liwo┼Ťci korzystania z Us┼éug dost─Öpnych na stronie internetowej nie s─ů dzieci poni┼╝ej 16 roku ┼╝ycia. Administrator danych osobowych nie przewiduje celowego gromadzenia danych dotycz─ůcych dzieci poni┼╝ej 16 roku ┼╝ycia.
Cele i podstawy prawne przetwarzania danych osobowych
Administrator danych osobowych przetwarza Twoje dane osobowe w nast─Öpuj─ůcych celach i zakresie:
  1. podj─Öcia dzia┼éa┼ä przed zawarciem umowy na Twoje ┼╝─ůdanie (np. za┼éo┼╝enie Konta Studenta), tj. dane podane w formularzu rejestracyjnym w Serwisie internetowym, tzn. adres e-mail oraz ustanowione has┼éo, imi─Ö, nazwisko, adres zamieszkania, pesel, numer telefonu; w celu ┼Ťwiadczenia Us┼éug wymagaj─ůcych za┼éo┼╝enia Konta Studenta, przetwarzamy Twoje dane podane w Koncie, w tym dane o zrealizowanych us┼éugach oraz us┼éugach p┼éatnych;
  2. ┼Ťwiadczenia us┼éug niewymagaj─ůcych za┼éo┼╝enia Konta Studenta, tj. przegl─ůdanie stron www Serwisu internetowego, wyszukiwarka tre┼Ťci czy us┼éug, przetwarzamy dane osobowe dotycz─ůce Twojej aktywno┼Ťci w Serwisie internetowym, tzn. dane dotycz─ůce przegl─ůdanych przez Ciebie tre┼Ťci czy us┼éug, dane dotycz─ůce sesji Twojego urz─ůdzenia, systemu operacyjnego, przegl─ůdarki, lokalizacji oraz unikalnego ID, adres IP;
  3. wykonania umowy ┼Ťwiadczenia us┼éug i korzystania z funkcjonalno┼Ťci wymagaj─ůcych za┼éo┼╝enia Konta Studenta, tj. szkolenia, dost─Öpu do harmonogramu, dost─Öpu do intranetu, przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie w Koncie Studenta oraz w Umowie, oraz dane dotycz─ůce Twojej aktywno┼Ťci w Serwisie, tzn. dane dotycz─ůce ogl─ůdanych przez Ciebie tre┼Ťci, jak r├│wnie┼╝ dane dotycz─ůce sesji, Twojego urz─ůdzenia oraz systemu operacyjnego, przegl─ůdarki, lokalizacji oraz unikalnego ID. Podanie niekt├│rych danych jest warunkiem skorzystania z poszczeg├│lnych us┼éug i funkcjonalno┼Ťci Konta Studenta (dane obligatoryjne). Nasz system automatycznie oznacza dane obligatoryjne. Konsekwencj─ů niepodania tych danych jest brak mo┼╝liwo┼Ťci ┼Ťwiadczenia przez nas okre┼Ťlonych us┼éug i funkcjonalno┼Ťci Konta Studenta. Poza danymi oznaczonymi jako obligatoryjne, podanie innych danych osobowych jest dobrowolne;
  4. realizacji Umowy Sprzeda┼╝y w sklepie internetowym oraz realizacji dostawy przesy┼éki przez przewo┼║nika oraz realizacji p┼éatno┼Ťci elektronicznych za zakupione produkty;
  5. statystyk korzystania z poszczeg├│lnych funkcjonalno┼Ťci dost─Öpnych w Serwisie internetowym, u┼éatwienia korzystania z Serwisu internetowego oraz zapewnienia bezpiecze┼ästwa informatycznego Serwisu internetowego, przetwarzamy dane osobowe dotycz─ůce Twojej aktywno┼Ťci w Serwisie internetowym oraz ilo┼Ťci czasu sp─Ödzanego na ka┼╝dej z podstron w Serwisie internetowym, Twojej historii wyszukiwania, lokalizacji, adresie IP, ID urz─ůdzenia, danych dotycz─ůcych Twojej przegl─ůdarki internetowej oraz systemu operacyjnego;
  6. ustalenia, dochodzenia i egzekucji roszcze┼ä oraz obrony przed roszczeniami w post─Öpowaniu s─ůdowym i innymi organami egzekucyjnymi, mo┼╝emy przetwarza─ç Twoje dane osobowe podane przy rejestracji w Serwisie (za┼éo┼╝eniu Konta Studenta), zam├│wieniu us┼éug oraz inne dane niezb─Ödne do udowodnienia istnienia roszczenia lub kt├│re wynikaj─ů z wymogu prawnego, nakazu s─ůdowego lub innej procedury prawnej;
  7. rozpatrywania reklamacji, skarg i wniosk├│w oraz odpowiedzi na pytania U┼╝ytkownik├│w, przetwarzamy podane przez Ciebie dane osobowe w formularzu kontaktowym, w tym czat online, reklamacjach skargach i wnioskach, czy w celu udzielenia odpowiedzi na pytania zawarte w innej formie oraz niekt├│re dane osobowe podane przez Ciebie w Koncie, jak r├│wnie┼╝ dane dotycz─ůce ┼Ťwiadczonych przez nas Us┼éug b─Öd─ůce przyczyn─ů reklamacji, skargi czy wniosku oraz dane zawarte w dokumentach do┼é─ůczonych do reklamacji, skarg i wniosk├│w;
  8. badania rynku i opinii przez nas lub naszych partner├│w, tj. informacje o us┼éugach, Twoje dane podane w Koncie lub podczas korzystania z us┼éug, adres e-mail. Dane zebrane w ramach badania rynku i badania opinii nie s─ů przez nas wykorzystywane do cel├│w reklamowych. Dok┼éadne wskaz├│wki podane s─ů w informacji o danej ankiecie lub w miejscu, w kt├│rym wprowadzasz swoje dane.
Kategorie odno┼Ťnych danych osobowych
Administrator danych osobowych przetwarza nast─Öpuj─ůce kategorie odno┼Ťnych danych osobowych:
  1. dane kontaktowe;
  2. dane dotycz─ůce aktywno┼Ťci w Serwisie internetowym;
  3. dane dotycz─ůce aktywno┼Ťci w sklepie internetowym;
  4. dane dotycz─ůce zawartej Umowy;
  5. dane dotycz─ůce reklamacji skarg i wniosk├│w;
  6. dane dotycz─ůce us┼éug marketingowych.
Dobrowolno┼Ť─ç podania danych osobowych
Podanie przez Ciebie wymaganych danych osobowych jest dobrowolne i stanowi warunek ┼Ťwiadczenia us┼éug przez Administratora danych osobowych za po┼Ťrednictwem Serwisu internetowego.
Czas przetwarzania danych
Dane osobowe b─Öd─ů przetwarzane przez okres niezb─Ödny do realizacji zam├│wie┼ä, us┼éug, dzia┼éa┼ä marketingowych oraz innych us┼éug wykonywanych dla U┼╝ytkownika. Dane osobowe b─Öd─ů usuni─Öte w nast─Öpuj─ůcych przypadkach:
  1. kiedy osoba, kt├│rej dane dotycz─ů zwr├│ci si─Ö o ich usuni─Öcie lub wycofa udzielon─ů zgod─Ö;
  2. kiedy osoba, kt├│rej dane dotycz─ů nie podejmuje dzia┼éa┼ä przez ponad 10 lat (kontakt nieaktywny);
  3. po uzyskaniu informacji, ┼╝e przechowywane dane s─ů nieaktualne lub niedok┼éadne.
Niekt├│re dane jak np.: adres e-mail, imi─Ö i nazwisko, numer telefonu mog─ů by─ç przechowywane przez okres kolejnych 5 lat dla cel├│w dowodowych, rozpatrywania reklamacji, skarg oraz roszcze┼ä zwi─ůzanych z us┼éugami ┼Ťwiadczonymi przez Serwis internetowy ÔÇô dane te nie b─Öd─ů wykorzystywane do cel├│w marketingowych.
Dane dotycz─ůce zam├│wie┼ä szkole┼ä b─Öd─ů przechowywane przez okres 5 lat od daty dostarczenia zam├│wienia.
Dane dotycz─ůce U┼╝ytkownik├│w niezalogowanych przechowujemy przez czas odpowiadaj─ůcy cyklowi ┼╝ycia zapisanych na urz─ůdzeniach plik├│w cookies lub do czasu ich usuni─Öcia w urz─ůdzeniu U┼╝ytkownika przez U┼╝ytkownika.
Twoje dane osobowe dotycz─ůce preferencji, zachowa┼ä i wyboru tre┼Ťci marketingowych mog─ů by─ç wykorzystywane jako podstawa do podj─Öcia zautomatyzowanych decyzji w celu okre┼Ťlenia mo┼╝liwo┼Ťci sprzeda┼╝owych w Serwisie internetowym.
Odbiorcy danych osobowych
Przekazujemy Twoje dane osobowe nast─Öpuj─ůcym kategoriom odbiorc├│w:
  1. organom pa┼ästwowym, np. prokuratura, Policja, PUODO, Prezes UOKiK, je┼╝eli si─Ö o to do nas zwr├│c─ů;
  2. dostawcom us┼éug, z kt├│rych korzystamy przy prowadzeniu Serwisu internetowego np. w celu realizacji zam├│wienia. W zale┼╝no┼Ťci od uzgodnie┼ä umownych i okoliczno┼Ťci, podmioty te dzia┼éaj─ů na nasze zlecenie albo samodzielnie okre┼Ťlaj─ů cele i sposoby ich przetwarzania, wykaz dostawc├│w znajdziesz na stronie internetowej naszego Serwisu internetowego; nasi dostawcy maj─ů siedzib─Ö g┼é├│wnie w Polsce i w innych krajach Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG), a tak┼╝e siedzib─Ö poza terytorium EOG. Twoje dane osobowe przekazywane poza terytorium EOG b─Öd─ů zabezpieczone o odpowiednie zabezpieczenia prawne tak aby nasi dostawcy dawali gwarancje wysokiego stopnia ochrony danych osobowych. Gwarancje te wynikaj─ů w szczeg├│lno┼Ťci ze zobowi─ůzania do stosowania standardowych klauzul umownych przyj─Ötych przez Komisj─Ö (UE) lub uczestnictwa w programie ÔÇ×Tarcza Prywatno┼ŤciÔÇŁ ustanowionym na mocy decyzji wykonawczej Komisji (UE) 2016/1250 z dnia 12 lipca 2016 r. w sprawie adekwatno┼Ťci ochrony zapewnianej przez Tarcz─Ö Prywatno┼Ťci UE-USA;
  3. Cyber_folks.pl S.A. z siedzib─ů w Poznaniu, Franklina Roosevelta 22, 60-829 Pozna┼ä, wpisana do Krajowego Rejestru S─ůdowego przez S─ůd Rejonowy Pozna┼ä - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, Wydzia┼é VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru S─ůdowego pod nr KRS 0000612359
  4. FreshMail sp. z o.o. z siedzib─ů w Krakowie, z siedzib─ů przy alei 29 Listopada 155c, 31-406 w Krakowie, wpisana do rejestru przedsi─Öbiorc├│w Krajowego Rejestru S─ůdowego przez S─ůd Rejonowy dla Krakowa ÔÇô ┼Ür├│dmie┼Ťcia w Krakowie, XI Wydzia┼é Gospodarczy Krajowego Rejestru S─ůdowego pod nr KRS: 0000497051 - je┼Ťli wpisa┼ée┼Ť sw├│j email do newslettera
  5. PayPro S.A. z siedzib─ů w Poznaniu, ul. Kanclerska 15, 60-327 Pozna┼ä, wpisan─ů do Krajowego Rejestru S─ůdowego przez S─ůd Rejonowy Pozna┼ä - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydz. Gospodarczy Krajowego Rejestru S─ůdowego Nr KRS 0000347935 - kt├│re jest operatorem P┼éatno┼Ťci24
  6. dodatkowo mo┼╝emy udost─Öpnia─ç dane zanonimizowane (takie, kt├│re nie mog─ů Ci─Ö zidentyfikowa─ç), zewn─Ötrznym podmiotom.
Prawa osoby, kt├│rej dane dotycz─ů
Na podstawie RODO masz prawo do:
  1. ┼╝─ůdania dost─Öpu do swoich danych osobowych;
  2. ┼╝─ůdania sprostowania swoich danych osobowych;
  3. ┼╝─ůdania usuni─Öcia swoich danych osobowych;
  4. ┼╝─ůdania ograniczenia przetwarzania danych osobowych;
  5. wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych;
  6. ┼╝─ůdania przenoszenia danych osobowych.
Administrator danych osobowych bez zb─Ödnej zw┼éoki ÔÇô a w ka┼╝dym razie w terminie miesi─ůca od otrzymania ┼╝─ůdania ÔÇô udziela Ci informacji o dzia┼éaniach podj─Ötych w zwi─ůzku ze zg┼éoszonym przez Ciebie ┼╝─ůdaniem. W razie potrzeby termin miesi─Öczny mo┼╝e by─ç przed┼éu┼╝ony o kolejne dwa miesi─ůce z uwagi na skomplikowany charakter ┼╝─ůdania lub liczb─Ö ┼╝─ůda┼ä.
W ka┼╝dym wypadku Administrator danych osobowych poinformuje Ci─Ö o takim przed┼éu┼╝eniu w terminie miesi─ůca od otrzymania ┼╝─ůdania z podaniem przyczyn op├│┼║nienia.
Prawo dost─Öpu do danych osobowych (art. 15. RODO)
Masz prawo uzyskania od Administratora danych osobowych informacji czy Twoje dane osobowe s─ů przetwarzane. Je┼╝eli Administrator przetwarza Twoje dane osobowe masz prawo do:
  1. dost─Öpu do danych osobowych;
  2. uzyskania informacji o celach przetwarzania, kategoriach przetwarzanych danych osobowych, o odbiorcach lub kategoriach odbiorc├│w tych danych, planowanym okresie przechowywania Twoich danych lub o kryteriach ustalania tego okresu, o prawach przys┼éuguj─ůcych Ci na mocy RODO oraz o prawie wniesienia skargi do organu nadzorczego, o ┼║r├│dle tych danych, o zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym o profilowaniu oraz o zabezpieczeniach stosowanych w zwi─ůzku z przekazaniem tych danych poza Uni─Ö Europejsk─ů;
  3. uzyskania kopii swoich danych osobowych.
  4. Je┼Ťli chcesz za┼╝─ůda─ç dost─Öpu do swoich danych osobowych zg┼éo┼Ť swoje ┼╝─ůdanie na adres: biuro@ipri.com.pl
Prawo do sprostowania danych osobowych (art. 16. RODO)
Je┼╝eli Twoje dane osobowe s─ů nieprawid┼éowe masz prawo ┼╝─ůdania od Administratora niezw┼éocznego sprostowania Twoich danych osobowych.
Masz te┼╝ prawo do ┼╝─ůdania od Administratora uzupe┼énienia Twoich danych osobowych. Je┼Ťli chcesz za┼╝─ůda─ç sprostowania danych osobowych lub ich uzupe┼énienia, zg┼éo┼Ť swoje ┼╝─ůdanie na adres: biuro@ipri.com.pl.
Prawo do usuni─Öcia danych osobowych, (tzw. ÔÇ×prawo do bycia zapomnianymÔÇŁ, art. 17. RODO)
Masz prawo ┼╝─ůdania od Administratora danych osobowych usuni─Öcia swoich danych osobowych, gdy:
  1. Twoje dane osobowe przestały być niezbędne do celów, w których zostały zebrane lub w inny sposób przetwarzane;
  2. uwycofa┼ée┼Ť okre┼Ťlon─ů zgod─Ö, w zakresie w jakim dane osobowe by┼éy przetwarzane w oparciu Twoj─ů zgod─Ö;
  3. Twoje dane osobowe były przetwarzane niezgodnie z prawem;
  4. wnios┼ée┼Ť/wnios┼éa┼Ť sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych na potrzeby marketingu bezpo┼Ťredniego, w tym profilowania, w zakresie w jakim przetwarzanie danych osobowych jest zwi─ůzane z marketingiem bezpo┼Ťrednim;
  5. wnios┼ée┼Ť/wnios┼éa┼Ť sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych w zwi─ůzku z przetwarzaniem niezb─Ödnym dla wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym lub przetwarzania niezb─Ödnego dla cel├│w wynikaj─ůcych z prawnie uzasadnionych interes├│w realizowanych przez Administratora danych osobowych lub stron─Ö trzeci─ů.
Pomimo zg┼éoszenia ┼╝─ůdania usuni─Öcia danych osobowych Administrator danych osobowych mo┼╝e przetwarza─ç Twoje dane dalej w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony roszcze┼ä o czym zostaniesz poinformowany/poinformowana. Je┼Ťli chcesz za┼╝─ůda─ç usuni─Öcia swoich danych osobowych zg┼éo┼Ť swoje ┼╝─ůdanie na adres: biuro@ipri.com.pl
Prawo do zg┼éoszenia ┼╝─ůdania ograniczenia przetwarzania danych osobowych (art. 18. RODO)
Masz prawo do ┼╝─ůdania ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych, gdy:
  1. kwestionujesz prawid┼éowo┼Ť─ç swoich danych osobowych ÔÇô Administrator danych osobowych ograniczy przetwarzanie Twoich danych osobowych na czas pozwalaj─ůcy sprawdzi─ç prawid┼éowo┼Ť─ç tych danych;
  2. gdy przetwarzanie Twoich danych jest niezgodne z prawem, a zamiast usuni─Öcia danych osobowych za┼╝─ůdasz ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych;
  3. Twoje dane osobowe przesta┼éy by─ç potrzebne do cel├│w przetwarzania, ale s─ů one potrzebne w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony Twoich roszcze┼ä;
  4. gdy zg┼éosi┼ée┼Ť/zg┼éosi┼éa┼Ť sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych ÔÇô do czasu stwierdzenia czy prawnie uzasadnione interesy po stronie Administratora danych osobowych s─ů nadrz─Ödne wobec podstaw wskazanych w Twoim sprzeciwie.
Je┼Ťli chcesz za┼╝─ůda─ç ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych zg┼éo┼Ť swoje ┼╝─ůdanie na adres: biuro@ipri.com.pl
Prawo do ┼╝─ůdania przenoszenia danych osobowych (art. 20. RODO)
Masz prawo do otrzymania od Administratora swoich danych osobowych w ustrukturyzowanym, powszechnie u┼╝ywanym formacie nadaj─ůcym si─Ö do odczytu maszynowego oraz przes┼éa─ç je innemu administratorowi danych osobowych.
Mo┼╝esz r├│wnie┼╝ za┼╝─ůda─ç, aby to Administrator danych osobowych przes┼éa┼é bezpo┼Ťrednio Twoje dane osobowe innemu administratorowi (o ile jest to technicznie mo┼╝liwe).
Je┼Ťli chcesz za┼╝─ůda─ç przeniesienia swoich danych osobowych zg┼éo┼Ť swoje ┼╝─ůdanie na adres: biuro@ipri.com.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych (art. 21. RODO)
Masz prawo w dowolnym momencie wnie┼Ť─ç sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, w tym profilowania, zwi─ůzku z:
  1. przetwarzaniem niezb─Ödnym dla wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym lub przetwarzania niezb─Ödnego dla cel├│w wynikaj─ůcych z prawnie uzasadnionych interes├│w realizowanych przez Administratora danych osobowych lub stron─Ö trzeci─ů;
  2. przetwarzaniem na potrzeby marketingu bezpo┼Ťredniego.
Je┼Ťli chcesz zg┼éosi─ç sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, zg┼éo┼Ť swoje ┼╝─ůdanie na adres: biuro@ipri.com.pl
Prawo do cofni─Öcia zgody
Mo┼╝esz cofn─ů─ç udzielon─ů zgod─Ö na przetwarzanie swoich danych osobowych w dowolnym momencie.
Cofni─Öcie zgody na przetwarzanie danych osobowych nie ma wp┼éywu na zgodno┼Ť─ç z prawem przetwarzania dokonanego na podstawie Twojej zgody przed jej cofni─Öciem.
Je┼Ťli chcesz cofn─ů─ç zgod─Ö na przetwarzanie swoich danych osobowych zg┼éo┼Ť swoje ┼╝─ůdanie na adres biuro@ipri.com.pl
Skarga do organu nadzorczego
e┼╝eli s─ůdzisz, ┼╝e przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza RODO masz prawo z┼éo┼╝enia skargi do organu nadzorczego, w szczeg├│lno┼Ťci w pa┼ästwie cz┼éonkowskim swojego zwyk┼éego pobytu, swojego miejsca pracy lub miejsca pope┼énienia domniemanego naruszenia. W Polsce organem nadzorczym w rozumieniu RODO jest Prezes Urz─Ödu Ochrony Danych Osobowych (PUODO).
Pliki ÔÇ×cookiesÔÇŁ
Podczas przegl─ůdania stron internetowych Serwisu internetowego s─ů u┼╝ywane pliki ÔÇ×cookiesÔÇŁ, zwane dalej Cookies, czyli niewielkie informacje tekstowe, kt├│re s─ů zapisywane w Twoim urz─ůdzeniu ko┼äcowym w zwi─ůzku z korzystaniem z Serwisu internetowego. Ich stosowanie ma na celu poprawne dzia┼éanie stron internetowych Serwisu Internetowego. Pliki te pozwalaj─ů zidentyfikowa─ç oprogramowanie wykorzystywane przez Ciebie i dostosowa─ç Serwis internetowy indywidualnie do Twoich potrzeb. Pliki ÔÇ×cookiesÔÇŁ zazwyczaj zawieraj─ů nazw─Ö domeny, z kt├│rej pochodz─ů, czas przechowywania ich na urz─ůdzeniu oraz przypisan─ů warto┼Ť─ç.
Stosowane przez nas pliki ÔÇ×cookiesÔÇŁ s─ů bezpieczne dla Twoich urz─ůdze┼ä. W szczeg├│lno┼Ťci nie jest mo┼╝liwe przedostanie si─Ö do Twoich urz─ůdze┼ä poprzez pliki ÔÇ×cookiesÔÇŁ wirus├│w lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania z┼éo┼Ťliwego.
Wykorzystujemy tak┼╝e pliki ÔÇ×cookiesÔÇŁ podmiot├│w zewn─Ötrznych w nast─Öpuj─ůcych celach:
  1. tworzenia statystyk ÔÇô pomagaj─ůcych zrozumie─ç spos├│b korzystania przez U┼╝ytkownik├│w z Serwisu internetowego, co umo┼╝liwia ulepszanie jego struktury i zawarto┼Ťci za po┼Ťrednictwem narz─Ödzi analitycznych Google Analytics ÔÇô przez Google LLC. z siedzib─ů w USA;
  2. okre┼Ťlania profilu U┼╝ytkownik├│w ÔÇô a nast─Öpnie wy┼Ťwietlania dopasowanych pod jego k─ůtem materia┼é├│w w sieciach reklamowych, z wykorzystaniem narz─Ödzia internetowej reklamy Google Adwords oraz AdSense ÔÇô przez Google LLC. z siedzib─ů w USA;
  3. popularyzacji Serwisu internetowego za pomoc─ů serwisu spo┼éeczno┼Ťciowego Facebook.com ÔÇô przez Meta Platforms, Inc. z siedzib─ů w USA lub Facebook Ireland z siedzib─ů w Irlandii;
  4. popularyzacji Serwisu internetowego za pomoc─ů serwisu spo┼éeczno┼Ťciowego Instagram.com przez Meta Platforms, Inc. z siedzib─ů w USA.
  5. popularyzacji Serwisu internetowego za pomoc─ů serwisu Youtube.com przez Alphabet Inc. z siedzib─ů w USA;
Aby pozna─ç zasady korzystania z Cookies, zalecamy zapoznanie si─Ö politykami prywatno┼Ťci wy┼╝ej wskazanych firm.
Cookies mog─ů by─ç wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczeg├│lno┼Ťci sie─ç Google, do wy┼Ťwietlenia reklam dopasowanych do Twoich preferencji. W tym celu mog─ů zosta─ç zachowane informacje o sposobie poruszania si─Ö przez Ciebie w sieci lub czasie skorzystania ze strony internetowej.
Za pomoc─ů ustawie┼ä przegl─ůdarki internetowej lub za pomoc─ů konfiguracji us┼éugi, mo┼╝esz samodzielnie i w ka┼╝dym czasie zmieni─ç ustawienia dotycz─ůce Cookies, okre┼Ťlaj─ůc warunki ich przechowywania i uzyskiwania dost─Öpu przez Cookies do Twojego urz─ůdzenia. Ustawienia te mo┼╝esz zmieni─ç tak, aby blokowa─ç automatyczn─ů obs┼éug─Ö Cookies w ustawieniach przegl─ůdarki internetowej b─ůd┼║ informowa─ç o ich ka┼╝dorazowym zamieszczeniu na Twoim urz─ůdzeniu. Szczeg├│┼éowe informacje o mo┼╝liwo┼Ťci i sposobach obs┼éugi Cookies dost─Öpne s─ů w ustawieniach Twojego oprogramowania (przegl─ůdarki internetowej).
W razie pyta┼ä - s┼éu┼╝ymy informacj─ů: biuro@ipri.com.pl

Powy┼╝sze zasady obowi─ůzuj─ů od 01.03.2022r.